Новини Конотоп

До суду направлено справу про нанесення збитків Кролевецькому водоканалу

До суду направлено справу про нанесення збитків Кролевецькому водоканалу

Кролевецьким відділом Конотопської окружної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця, неналежне виконання службових обов’язків якого спричинило збитки державі в розмірі понад пів мільйона гривень (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачена, маючи відповідну кваліфікацію інженера, здійснювала технічний нагляду на об’єкті під час реконструкції станції водозабору та системи водопостачання по вул. Воїнів-Інтернаціоналістів у м. Кролевець.

На підставі затверджених інженером з технічного нагляду актів виконаних робіт замовником КП «Кролевецьводоканал» у 2023 році на банківський рахунок виконавця перераховано 2 млн 886 тис. грн.

Однак відповідно до висновку експертів, фактично виконані виконавцем об’єми, відповідно і вартість робіт на об’єкті не відповідають об’ємам та вартості робіт, зазначеним у актах приймання виконаних будівельних робіт, різниця становить 553 тис. грн.

Відтак, саме через неналежне виконання інженером з технагляду своїх обов’язків спричинено шкоду комунальному підприємству на суму 553 294,76 грн.

Схожі публікації