Війна

Байден анонсував жовтневе засідання у форматі “Рамштайн” у Німеччині

Президент США Джо Байден звертається до нації з Овального кабінету Білого дому у Вашингтоні, США, 14 липня 2024 року. AP/Erin Schaff/The New York Times

Президент Сполучених Штатів Джо Байден 26 вересня анонсував чергове засідання Контактної групи з оборони України (формат "Рамштайн"), яке пройде у жовтні цього року, але точна дата не вказується.

Про це йдеться у пресрелізі, який опубліковано на сайті Білого дому.

"Наступного місяця я скличу зустріч на рівні лідерів Контактної групи з питань оборони України в Німеччині для координації зусиль понад 50 країн, які підтримують Україну в її захисті від російської агресії", — сказав американський президент.

Також сьогодні США виділили для України нову військову допомогу на суму 7,9 мільярда доларів та запровадили санкції проти Росії. Зокрема, президент Джо Байден дозволив надати Україні крилаті авіабомби Joint Standoff Weapon (JSOW) для винищувачів F-16.

Попередня зустріч Контактної групи з підтримки оборони України відбулась 6 вересня. Тоді на засіданні виступив президент Володимир Зеленський, який вперше приїхав для участі у "Рамштайні".

Схожі публікації