Новини волейболу

Останні придбання команд Суперліги перед стартом нового сезону

Волейбольні клуби елітного дивізіону України продовжують зміцнювати лави кваліфікованими гравцями

Останні придбання команд Суперліги перед стартом нового сезону

Вже незабаром, найближчої п'ятниці розпочинається чемпіонат України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги. І хоча старт сезону зовсім близький, деякі команди продовжують зміцнювати позиції досвідченими гравцями.

Так, бронзовий призер попереднього чемпіонату країни житомирський «Житичі-Полісся» оголосив про те, що буквально останніми днями було укладено контракт із двома відомими волейболістами. Це насамперед екс-гравець національної збірної України ліберо 33-річний Горден Брова, який раніше виступав за «Прометей», «Епіцентр-Подоляни», «Барком-Кажани» та «Юракадемію». У складах цих клубів він 5 разів ставав чемпіоном країни, 2 рази срібним призером та 2 рази бронзовим. Крім того, 5 разів вигравав Кубок країни і 4 рази Суперкубок. Окрім нього, на позицію центрального блокуючого запрошено 21-річного Владислава Антоненка. Раніше він грав за харківську «Юракадемію».

А вінницький клуб «МХП-Ладижин ШВСМ-Колос» поповнився одразу трьома гравцями. Тепер за нього гратимуть Іван Поліщук, Георгій Клепко та Борис Яковлєв.

28-річний Поліщук за амплуа зв’язуючий. Він повернувся до Вінниці, де вже ставав бронзовим призером чемпіонату України. Також у його послужному списку команди «Барком-Кажани», «Юракадемія» та ВК «Решетилівка». З ними він також завойовував срібло та бронзу.

Клепку 27 років. Він центральний блокуючий і попередній сезон провів у чернівецькій «Буковині». Георгій також раніше грав у Вінниці, а ще у дніпровському «Прометеї».

А ось ліберо Борис Яковлєв – зовсім ще молодий волейболіст. Йому 21 рік. Він є вихованцем харківського «Локомотива», а минулого сезону грав за ВК «Решетилівка».

Нагадаємо, що у першому турі Суперліги 4 клуби – «Епіцентр-Подоляни» з Городка Хмельницької області, «Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо» (Тернопіль), «МХП Ладижин-ШВСМ-Колос» (Вінниця) та «Поділля» (Хмельницький) – зіграють у Городку в період з 27 по 29 вересня.

Друга четвірка – «Житичі-Полісся» (Житомир), ВК «Решетилівка» (Полтавська область), «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів) та збірна України U-20 – зберуться у Решетилівці, де проведуть по три матчі у період з 4 до 6 жовтня.

Схожі публікації