Новини Охтирка

Сила згуртованості для відновлення Сумщини

Сила згуртованості для відновлення Сумщини

Відновлювати Сумщину допоможуть громади Київщини, Тернопільщини і Рівненщини.

Представники шести громад з Київської, Рівненської і Тернопільської областей спільно з очільниками прифронтових громад домовилися про надання допомоги для відновлення Сумщини.

Йдеться про матеріальну, фінансову та організаційну підтримку відбудови обʼєктів, пошкоджених внаслідок російської агресії.

Відповідну зустріч провів Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба в межах робочої поїздки на Сумщину, де громади й уклали Меморандум про співпрацю.

За словами Олексія Кулеби, ініціатива передбачає добровільну допомогу більш спроможних громад прифронтовим населеним пунктам.

“Цей Меморандум — ще одне свідчення того, що кожен куточок України готовий підтримувати одне одного, щоб разом долати труднощі та рухатися вперед. Взаємопідтримка громад є запорукою нашого спільного успіху”, – повідомив Кулеба.

В межах Меморандуму є перші домовленості – громади трьох областей долучаться до відновлення багатоквартирного будинку в Охтирці та дитячого садочку “Орлятко” в Конотопі Сумської області.

Ініціатива передбачає співпрацю у сфері гуманітарної допомоги, обмін досвідом управління, подолання кризових та надзвичайних ситуацій, реалізації спільних проєктів.

Олексій Кулеба подякував містам Обухів, Збараж, Тернопіль та Березнівській, Рокитнівській та Копичинецькій громадам, які першими долучилися до Меморандуму. Сумщину представили Білопільська, Краснопільська, Юнаківська, Охтирська, Конотопська і Сумська громади.

Меморандум є відкритим для інших громад України, які готові долучитися до співпраці. У планах також створення широкої платформи координації та співпраці, що дозволить забезпечити більш ефективну і всебічну допомогу тим, хто цього потребує найбільше.

“Сила згуртованості — це наш національний ресурс. Українці завжди були сильними завдяки здатності об’єднуватися перед викликами. Наша згуртованість — це не просто відповідь на військову агресію росії, це сила, яка дозволяє вистояти у найважчі часи”, – зазначив Олексій Кулеба.

Схожі публікації