Понеділок, 23 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

У десантно-штурмових військах повідомили про другу успішну операцію прориву кордону РФ

У десантно-штурмових військах повідомили про другу успішну операцію прориву кордону РФ. Скрін відео

Десантники 95-ї окремої штурмової Поліської бригади ЗСУ повідомили, що прорвали одну з ділянок російського кордону. Це друга успішна операція прориву кордону РФ з початку бойових дій на території Курської області.

Відповідне відео бригада оприлюднила у соцмережах.

"Підрозділи 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України прорвали одну з ділянок російського кордону. Це вже друга успішна операція прориву російського кордону з початку операції на території Курської області РФ", — зазначили у бригаді.

На відео видно пророблення проходів в інженерних загородженнях, захід десантно-штурмових підрозділів на російську територію та перші бої в прикордонній смузі, де танкісти ДШВ "розбирають" опорний пункт росіян.

Де саме відбувалася операція — не уточнюють.

Бої у Курській області РФ

6 серпня у Росії заявили, що українські війська прорвали кордон, зайшли на територію Курської області та почали там своє просування.

Через добу на це відреагував очільник Кремля Володимир Путін — звинуватив Україну у "провокації". Увечері 8 серпня у Бєлгородській, Брянській та Курській областях оголосили режим контртерористичної операції. 12 серпня Путін скликав нараду щодо ситуації в прикордонних з Україною регіонах та наказав Міноборони РФ, аби російська армія "вибила супротивника" з Курської області.

Аналітики VoxCheck підтверджували правдивість відеороликів з українськими військовими із Суджі й інших міст Курської області, а також взяття полонених росіян та розбиття колони армії РФ у тій області.

На події в Курській області РФ відреагували у США та Європейському Союзі — зауважили, що Україна має право захищатися на свій розсуд. Німеччина не заперечує використання в Курській області переданої ФРН зброї. А Китай сказав, що уважно стежить за ситуацією, й закликав сторони до деескалації.

12 серпня Президент Володимир Зеленський і Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вперше прямо підтвердили наступальну операцію ЗСУ в Курській області РФ. За словами Сирського, під контролем українських військ на 27 серпня 100 населених пунктів, у полон на цьому напрямку взяли 594 військовослужбовців з Росії.

15 серпня стало відомо, що Україна створила військову комендатуру в Курській області РФ, її очолив генерал-майор Едуард Москальов.

Схожі публікації