Новини Суми

Артем Котенко з Охтирки поїде на “Дитяче Євробачення 2024”

Артем Котенко з Охтирки поїде на “Дитяче Євробачення 2024”

Охтирчанин Артем Котенко представить Україну на “Дитячому Євробаченні 2024”, що відбудеться у Мадриді.

Він переміг на національному відборі 22 вересня з піснею “Дім”, пише Суспільне.

Результати голосування журі

Ілля Коновченко: журі — 2 бали; глядачі — 2 бали; загалом — 4.

Анастасія Бєлібова: журі — 4 бали; глядачі — 4 бали; загалом — 8.

Вероніка Коган: журі — 3 бали; глядачі — 3 бали; загалом — 6.

Злата Іванів: журі — 6 балів; глядачі — 5; загалом — 11.

Артем Котенко: журі — 5 балів; глядачі — 6; загалом 11.

Ангеліна Глогусь: журі — 1 бал; глядачі — 1 бал; загалом — 2.

Артем Котенко та Злата Іванів набрали однакову кількість балів, але перемагає саме Артем, оскільки він отримав більше балів від глядачів.

Артем Котенко: коротка біографія

Артем Котенко — 12-річний співак із міста Охтирка, Сумська область. Хлопець почав співати у 3 роки, а вже в 5 розпочав професійні заняття вокалом, що стало стартом його музичної кар’єри. За цей час Артем досяг значних успіхів, зокрема переміг на “Чорноморських Іграх” у 2021 році. У 2023 році він увійшов до лонгліста національного відбору на “Дитяче Євробачення”. Окрім вокалу, Артем захоплюється хореографією, грою на фортепіано та театральним мистецтвом. Він також має досвід ведення міських заходів і брав участь у благодійному телемарафоні.

Артем обожнює сцену та відчуває справжнє задоволення, даруючи емоції глядачам. Його мрія — стати відомим музикантом і показати світу талановитість та співочість українського народу.

Пісня “Дім” присвячена темі дому як місця сили та теплих почуттів. У ній йдеться про те, як важливо мати місце, яке дає відчуття затишку і безпеки, особливо для українців, чиї домівки були втрачені або покинуті через війну. Артем сподівається, що мрії про повернення додому здійсняться для кожного українця.

Про “Дитяче Євробачення 2024”

22-й Дитячий пісенний конкурс “Євробачення” вперше в історії пройде в Іспанії. Фінал Дитячого Євробачення – 2024 відбудеться 16 листопада на арені Caja Mágica в Мадриді. Іспанія прийняла запрошення провести конкурс після того, як минулого року в Ніцці посіла друге місце — тоді перемогу здобула 13-річна француженка Зої Клозюр з піснею Cœur.

На відміну від звичайного “Євробачення”, правила дитячого пісенного конкурсу не вимагають від мовника-переможця приймати шоу наступного року. Оскільки Франція приймала конкурс двічі за останні три роки, організацію взяв на себе іспанський мовник RTVE.

Схожі публікації