П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

Підтримане проживання та стаціонарний догляд для внутрішньо переміщених осіб

Підтримане проживання та стаціонарний догляд для внутрішньо переміщених осіб

Управління соціальної та ветеранської політики Охтирської міської ради відповідно до вимог чинного законодавства працює над запровадженням експериментального проєкту з організації надання внутрішньо переміщеним особам похилого віку, особам з інвалідністю соціальних послуг стаціонарного догляду та підтриманого проживання за принципом «гроші ходять за людиною».

Внутрішньо переміщена особа, яка потребує зазначених соціальних послуг, самостійно обирає надавача соціальних послуг. Фінансуватися соціальні послуги будуть з державного бюджету.

Це сприятиме створенню умов для задоволення потреб та організації належної якості життя внутрішньо переміщених осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Виплату бюджетних коштів на рахунок отримувача соціальних послуг здійснюватиме Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю.

Для отримання соціальних послуг стаціонарного догляду та підтриманого проживання за принципом «гроші ходять за людиною» внутрішньо переміщені особи, які перебувають на території Охтирської міської територіальної громади звертаються до управління соціальної та ветеранської політики Охтирської міської ради для подачі заяви.

Алгоритм отримання соціальних послуг стаціонарного догляду та підтриманого проживання за принципом «гроші ходять за людиною».

Схожі публікації