П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Шостка

На Шосткинщині викрили маніяка-палія, який підпалював ліс + Фото

На Шосткинщині викрили маніяка-палія, який підпалював ліс + Фото

Працівники державного підприємства «Ліси України» викрили маніяка-палія, який підпалював ліс біля об’єктів критичної інфраструктури. Інцидент стався на території Шосткинської філії під час гасіння лісової пожежі в Миронівському лісництві. Таку новину повідомляє ДП «Ліси України».

За словами працівників лісової охорони, вони помітили чоловіка неподалік ліній електропередачі. Спілкуючись із ним, у лісівників виникла підозра щодо його можливої причетності до підпалів, після чого вони викликали поліцію.

Під час огляду рюкзака чоловіка правоохоронці виявили гроші, телефон для зв’язку, сірники, запальнички та запалювальну рідину. Це підтвердило підозри, що чоловік займався навмисними підпалами.

Як стало відомо пізніше, чоловіка неодноразово бачили біля об’єктів критичної інфраструктури. Є підстави вважати, що його дії могли бути замовлені країною-агресором із метою дестабілізації регіону та нанесення шкоди важливим об’єктам.

«Завдяки пильності лісівників, ситуацію вдалося взяти під контроль, і зараз цією справою займаються правоохоронні органи. Лісова охорона продовжує цілодобовий моніторинг територій, щоб запобігти подібним інцидентам у майбутньому, захищаючи не лише ліси, а й об’єкти критичної інфраструктури та місцеве населення від наслідків можливих диверсій. Благаємо – у цей період не відвідувати ліси! Відпочинок у лісі лише на території рекреаційних пунктів, які є на території усіх філій ДП «Ліси України»!», – йдеться у повідомленні.

На Шосткинщині викрили маніяка-палія, який підпалював ліс + Фото

Схожі публікації