Новини Охтирка

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ

18 вересня відбулося термінове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Охтирській міській раді з приводу встановлення захворювання на сказ безпритульної собаки, яка бігала на території мікрорайону Дачний.

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ Діагноз був встановлений 17.09.2024 року Сумською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби.

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ Сказ – це небезпечна інфекційна хвороба тварин та людей, збудником якого є вірус, характеризується тяжким ураженням центральної нервової системи і при відсутності своєчасної екстреної вакцинації є загрозливим для життя.

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ Вірус сказу знаходиться в слині зараженої тварини. Людина заражається при ослиненні чи укусі тварин, хворих на сказ. Самим дієвим інструментом боротьби із сказом є щорічне вакцинування тварин.

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ На даному засіданні комісією вирішено:

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ Визнати неблагополучною на сказ територію та ввести карантинні обмеження в м. Охтирка по вулиці Армійська з №75 – 74 та до кінця, Київська з № 94 – 101 та до кінця, Снайпера,Транспортна, провулки Дачний, Лісовий, Таборний, Героїв Крут, Кармелюка, Луговий, Штагера, та території підприємств які знаходяться за цими адресами.

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ Затвердити план ветеринарно – санітарних заходів по боротьбі зі сказом тварин на неблагополучній території.

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ Відповідно до плану на неблагополучній території буде проведено:

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ Облік чисельності сприятливого поголів’я до сказу домашніх тварин.

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ Організовано подвірні обходи у зоні виникнення вогнища сказу для виявлення хворих та підозрілих на враження сказом тварин на неблагополучній території.

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ Проведено профілактичне щеплення проти сказу клінічно здорових тварин на неблагополучній території.

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ Організовано подвірні обходи у зоні виникнення вогнища сказу з метою виявлення осіб, які мали контакт або отримали покуси від диких чи бродячих тварин на неблагополучній території

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯВ ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯВ ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ Охтирська районна державна лікарня ветеринарної медицини 21 вересня 2024 року з 10:00 до 13:00 за адресою вул.Армійська,78 (у дворі) буде проводити БЕЗКОШТОВНЕ щеплення тварин проти СКАЗУ.

В ОХТИРЦІ ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ВИПАДОК СКАЗУ: ВВЕДЕНІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ В інші дні можете звертатися до Охтирської районної державної лікарні ветеринарної медицини за адресою пров. Соборний (Челюскіна) 10.

Схожі публікації