П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

Президентка Єврокомісії фон дер Ляєн анонсувала візит до Києва і зустріч із Зеленським

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн спілкується з пресою, Брюссель, 9 червня 2024 року. Getty Images/KENZO TRIBOUILLARD

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про свій візит в Україну. Зокрема вона зазначила, що планує у Києві зустрітися із президентом Володимиром Зеленським для обговорення низки питань щодо підтримки української енергетики під час цієї зими.

Про це вона сказала під час пресконференції Ukraine's energy security 19 вересня.

Пресконференція була присвячена енергетичній підтримці України під час майбутнього опалювального сезону.

Очільниця ЄК розповіла про низку кроків і заходів з боку Євросоюзу для допомоги Україні щодо підтримки українського енергосектору, який Росія систематично знищує під час повітряних атак. Також вона оголосила про надання 160 млн євро для підтримки енергетики України.

"Через два тижні розпочнеться опалювальний сезон. Оскільки температури падають, Євросоюз готовий посилити підтримку України. Разом готуємося до зими. Після цієї пресконференції я поїду до Києва, щоб завтра особисто обговорити ці питання з президентом Зеленським. У наших зусиллях допомогти Україні, і я дуже рада, що можу розраховувати на постійну підтримку Міжнародного енергетичного агентства", — сказала політикиня.

Схожі публікації