Війна

Суха погода та обстріли: в Україні триває ліквідація 20 лісових пожеж

Лісова пожежа перекидається на розташовані поруч села. Суспільне Полтава

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів поінформували, що станом на 17 вересня в Україні триває ліквідація 20 лісових пожеж. Найскладніша ситуація на Полтавщині та Харківщині.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

"За минулу добу в Україні погасили понад 50 пожеж, але ще 20 знаходяться в стані ліквідації. Найскладніша ситуація у Полтавській та Харківській областях, де через суху погоду та обстріли горять ліси", – йдеться у повідомленні.

У Донецькій області внаслідок обстрілу армії РФ м. Лиман виникло загоряння лісу Лиманського лісгоспу. Через сильний поривчастий вітер вогонь розповсюдився у глиб лісових масивів. Вогнем обійняв 400 гектарів лісу. Ліквідація пожежі триває.

Велику лісову пожежу також гасять на Дніпропетровщині. Причина загоряння — людський фактор. Пожежа виникла в результаті підпалу сухої трави на подвірʼї. Вогнем пройдено близько 15 гектарів.

На Київщині тривають дві пожежі. Через людську недбалість палає 56 гектарів лісу "Іванківського лісового господарства". Пожежа локалізована, триває її ліквідація. Крім цього через людську недбалість виникла пожежа у "Вищедубечанському лісовому господарстві" на орієнтовній площі 15 гектарів. Пожежу ліквідовано.

У Міндовкілля додали, що загалом цього року в Україні сталося 440 пожеж площею 400 га. 60% від усіх пожеж — понад 900 на 15,6 тис. гектарів виникли через бойові дії. Решта є наслідком людської недбалості та умисних підпалів.

"Збільшення випадків спалювання сухої рослинності громадянами на полях погіршує ситуацію з пожежами на території України. Хоча така практика є незаконною, вона досі залишається поширеною", – йдеться у повідомленні.

Схожі публікації