Новини Ромни

Судитимуть директора товариства, який привласнив 1 млн 169 тис грн на ремонті підвалу Вільшанської школи

Судитимуть директора товариства, який привласнив 1 млн 169 тис грн на ремонті підвалу Вільшанської школи

Недригайлівським відділом Роменської окружної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора Товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом використання підроблених документів та легалізації доходів (ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358 та ч. 1 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що у серпні 2021 року між зазначеним директором та відділом освіти укладено договір щодо реконструкції та термомодернізації підвального приміщення Вільшанської загальноосвітньої школи.

Після завершення реконструкції директор ТОВ вніс до офіційної документації завищені обсяги виконаних будівельних робіт.

Згідно з висновком експертизи, під час виконання робіт підозрюваний заволодів бюджетними коштами в сумі 1 млн 169 тис. грн.

Більш того, встановлено, що з метою отримання перемоги в зазначеній тендерній пропозиції директор ТОВ використав завідомо підроблені документи, зокрема, довідку про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід.

Отримані злочинним шляхом кошти підозрюваний використав у своїй господарській діяльності.

Досудове розслідування завершено слідчими Роменського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Сумська обласна прокуратура

Схожі публікації