Новини Конотоп

У  Конотопі працювала мобільна бригада психологів UNICEF Ukraine

У  Конотопі працювала мобільна бригада психологів UNICEF Ukraine

12 вересня у Конотопі працювало відразу три мобільні бригади: Дубов`язівська, Кролевецька, Путивльська. Вони допомагали  мешканцям нашого міста, які постраждали внаслідок масованої авіаційної атаки в ніч з 11 на 12 вересня, інформує Конотопська міська рада.

Зафіксовано понад 30 звернень, відкрито 12 кейсів для постраждалих родин, видано 3 набори гідності (для жінок), 6 гуманітарних наборів, 8 наборів (подушки, матраци тощо).

Психологічна допомога дітям, гуманітарна допомога постраждалим внаслідок війни громадянам, соціальна підтримка тощо надається мобільними бригадами в межах проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Надання комплексних послуг соціального захисту в Сумській області у віддалених районах», за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID, що реалізує Громадська організація «Клуб рибалок України».

У  Конотопі працювала мобільна бригада психологів UNICEF Ukraine

Як зазначає психологиня Дубов`язівської мобільної бригади Альона, перш за все, люди, які пережили обстріли, ворожі атаки, втрату житла, пошкодження майна, – вони потребують психоемоційного розвантаження, психологічної підтримки, особливо діти у стресових ситуаціях, тривожний стан яких потрібно виявляти вчасно і працювати з цим.

«Клуб рибалок України» – це громадська організація, яка із самого початку повномасштабного вторгнення в Україну почала активно допомагати людям, надавати гуманітарну допомогу, психологічну підтримку, займатися евакуацією людей. Назву вирішили не змінювати, так зручніше. Поступово почали співпрацю з міжнародними організаціями, зокрема UNICEF, USAID, і так виникла ідея мобільних бригад.

У складі бригади працює психолог, соціальний працівник, медичний працівник.

Допомога, яка може надаватися громадянам ГО «Клуб рибалок України» :

–  психологічна допомога

–  перша домедична допомога

–  надання підтримки гендерно зумовленого насильства

–  підвищення рівня стресостійкості

–  надання гуманітарної допомоги, надання гігієнічних наборів гідності для жінок

–  психоемоційне розвантаження

–  відкриття кейсів для постраждалих родин

Крім того, ГО «Клуб рибалок України»  надала Конотопській громаді гуманітарну допомогу – талони на паливо, і це вже допомагає нам долати наслідки надзвичайної ситуації, пов`язаної з ворожою атакою росії на наше місто.

Мобільні бригади і надалі працюватимуть у Конотопі.

У  Конотопі працювала мобільна бригада психологів UNICEF Ukraine

 

Схожі публікації