Новини Охтирка

Затверджено перелік громад за рівнем ризику в системі освіти: що на Охтирщині

Затверджено перелік громад за рівнем ризику в системі освіти: що на Охтирщині

Міністерство освіти і науки України затвердило перелік територіальних громад за рівнем ризику безпеки в системі освіти.

Цей перелік ґрунтується на основі Методики оцінювання ризиків, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 2 серпня 2024 року № 866.

Таке зонування допоможе враховувати безпекові ризики під час розроблення освітніх політик, вибору місць для укриттів та відновлення очного або змішаного навчання.

З переліком громад можна ознайомитися на спеціально створеному дашборді

Рівнів ризиків:

Непереборний — тимчасово окуповані території та громади, де тривають активні бойові дії.

Дуже високий — можливість початку бойових дій. До 45 км від лінії активних бойових дій і до 45 км, 30 км або 15 км від кордонів з рф, білоруссю та Придністровʼям.

Високий — громади поза ризиком артилерійського ураження. До 60 км від лінії активних бойових дій або територій, де зберігається ризик початку бойових дій. Або в межах 135 км, 60 км або 30 км від кордонів з рф, білоруссю та Придністровʼям. Також тут високий ризик обстрілів іншими засобами ураження, наприклад, території поряд з інфраструктурними об’єктами.

Помірний — у межах 90 км від активних або можливих бойових дій, а також на відстані до 270 км, 90 км і 45 км від кордонів з рф, білоруссю та Придністровʼям.

Задовільний — ризик, за якого заклади освіти можуть побудувати відносно безпечний та повноцінний очний формат навчання.

Що по Сумщині?

На Сумщині у двох громадах непереборний рівень ризику: Середина-Будська та Великописарівська. У кількох — високий: Конотопська, Попівська, Дубов’язівська, Хмелівська, Роменська, Коровинська, Андріяшівська, Липоводолинська. Недригайлівська, Вільшанська, Синівська, Лебединська. Всі інші — дуже високий.

Схожі публікації