Новини баскетболу

Екс-захисник Прометея Агада перейшов до російського клубу

Нігерієць був одним із лідерів українського клубу, який виступав у ЛЕБЛ та Єврокубку, протягом двох сезонів

Екс-захисник Прометея Агада перейшов до російського клубу

Калеб Агада, БК Прометей

Нігерійський захисник Калеб Агада, який два роки кар’єри присвятив українському Прометею, вирішив продовжити кар’єру в росії і підписався за баскетбольний клуб автодор із саратова.

Агада – розігруючи захисник, який приєднався до Прометея влітку 2022 року. Минулого літа його продовжили ще на сезон. Гравець збірної Нігерії був одним із лідерів команди, яка двічі поспіль вигравала Латвійсько-Естонську баскетбольну лігу та брала участь у плей-офф Єврокубку.

Нагадаємо, минулого сезону Прометей виступав у різних турнірах різними командами. Дублюючим складом (виключно з українських гравців) клуб заявився у Вищу лігу України і легко її виграв, досягнувши виходу до Суперліги FAVBET за спортивним принципом.

Після закінчення сезону керівництво клубу вирішило зосередитись на українській Суперлізі. Як було оголошено, основу команди становитимуть українські гравці, які виступали у Вищій лізі. При цьому Прометей не буде наступного сезону виступати в європейських турнірах, а гравці, які базувалися в Ризі, наразі відкриті для пропозицій інших команд.

У червні президент СК Прометей Володимир Дубинський повідомляв, що баскетбольний Прометей на 100% продовжить своє існування, а волейбольний Прометей – на 99%.

Але вже у серпні Дубинський заявив, що клуб та його спортивна академія припиняють своє існування через тиск правоохоронних органів. Також Дубинський повідомив про складання повноважень президенту ПВЛУ та віце-президента ФВУ. Згодом виконавчий директор СК Прометей Дмитро Палійчук підтвердив, що клуб припиняє своє існування.

Джерело

Схожі публікації