Автоновини

BMW готується до випуску електричної версії 3 Series

Наступне покоління BMW 3 Series отримає повністю електричного брата під назвою i3. Заснований на передовій модульній платформі Neue Klasse, цей середньорозмірний седан обіцяє внести революційні зміни в сегмент D завдяки своїм вражаючим технічним характеристикам.

На сьогодні BMW є одним із провідних продавців електромобілів у Європі. У липні цього року компанія реалізувала 14 869 одиниць, обігнавши Tesla і посівши лідируючі позиції на ринку, багато в чому завдяки успішним продажам моделей iX1 та i4.

В останні роки BMW розробила одну з найповніших лінійок електромобілів, запропонувавши еквіваленти з нульовим викидом практично для всіх своїх моделей. Однак у цьому списку досі була відсутня електрична версія знаменитого седана середнього класу – 3 Series.

Це зміниться у 2026 році із запуском восьмого покоління цієї моделі, яке буде представлено у двох варіантах: традиційна «трійка» на платформі CLAR та новий електричний i3 на платформі Neue Klasse.

Ця платформа буде вперше використана в новому iX3, який вийде на ринок наступного року, і стане основою для всіх майбутніх електромобілів компанії, починаючи від компактного хетчбека i1 до флагманського седана i7.

Новий i3 буде доступний у кузові седан (код NA0) та універсал Touring (код NA1). Його дизайн буде натхненний концептами BMW i Vision Dee та Vision Neue Klasse, які віддають шану таким класичним моделям, як 02 Series 1966 року та 3 Series (E21) 1975 року.

Офіційну презентацію моделі заплановано на листопад 2026 року.

Схожі публікації