Війна

ЄС на 300 млн євро доходів від заморожених активів РФ закупить озброєння для України у Франції

Прапор РФ. Getty Images

Європейська Комісія у 2024 році виділить 300 мільйонів євро з надходжень від заморожених російських активів на закупівлю озброєння для України у Франції.

Про це у п’ятницю, 6 вересня, повідомило Міністерство Збройних сил Франції.

Зазначається, що разом з іншими державами-членами Міністерство збройних сил Франції візьме участь у реалізації нової програми підтримки України в рамках Європейського фонду миру. Цей захід передбачає використання 1,4 мільярда євро з надходжень від російських активів на військове обладнання для України.

“Європейська Комісія домовилася з Генеральним директоратом з питань озброєнь про те, що вона використовуватиме ці кошти для швидкого придбання у французької промисловості пріоритетного обладнання для України боєприпасів, артилерійського та протиповітряного обладнання у французької промисловості на загальну суму 300 мільйонів до 2024 року”, — йдеться у повідомленні.

Як додали у відомстві, це можливість для подальшого нарощування французької промисловості на підтримку України.

Європейський фонд миру (ЄФМ) — це позабюджетний інструмент, затверджений рішенням Ради ЄС від 22 березня 2021 року, який діє в рамках Спільної зовнішньої та безпекової політики (СЗБП).

Його метою є посилення спроможності ЄС запобігати конфліктам, консолідувати мир і зміцнювати міжнародну безпеку шляхом фінансування проєктів, які сприяють боротьбі з тероризмом.

Схожі публікації