Субота, 21 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Конотоп

Збільшення ціни для навчальних закладів за електроенергію на 28%: Конотопська прокуратура домоглась скасування рішення та повернення 176 тис грн

Збільшення ціни для навчальних закладів за електроенергію на 28%: Конотопська прокуратура домоглась скасування рішення та повернення 176 тис грн

За позовом Конотопської окружної прокуратури рішенням Господарського суду м. Києва визнано недійсними додаткові угоди та зобов’язано ТОВ повернути 176 034,38 грн.

Прокуратурою встановлено, що за результатом торгів у вересні 2022 року між Управлінням освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради та Товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про постачання електричної енергії для забезпечення діяльності навчальних закладів, розташованих на території громади.

Товариство гарантувало постачання електричної енергії за ціною 3,839 грн за 1 кВт/год з ПДВ, на загальну суму 1 млн 343 тис. грн з ПДВ.

У подальшому сторонами укладено ряд додаткових угод, відповідно до яких фактично протягом 5 календарних днів ціну електричної енергії збільшено до 4,90985 грн (з ПДВ) за 1 кВт/год, що призвело до підвищення ціни на 27,89%, з одночасним зменшенням обсягів її постачання.

Відтак, на підставі укладених додаткових угод Управлінням за електроенергію безпідставно сплачено ТОВ 176 тис. 034 грн. бюджетних коштів.

Оскільки вказані додаткові угоди укладені з перевищенням максимального ліміту в 10 %, прокуратура звернулась до суду.

Суд погодився з доводами прокурора та зобов’язав ТОВ повернути 176034,38 грн.

Пресслужба обласної прокуратури

Схожі публікації