Понеділок, 16 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини футболу

Маріуполь та Металург поділили очки та інші матчі п’ятого туру Першої ліги

Маріуполь та Металург поділили очки та інші матчі п’ятого туру Першої ліги

Фото – ФСК Мариуполь

Кожен матч Першої ліги представлений на сайті Sport Arena – звіти, статті, огляди, відео матчів сезону 2024/25. Зараз представляємо 5-й тур, який проходить 6 – 8 вересня.

  • п’ятниця, 6 вересня 2024 року

Група А

  • Бориспіль

П’ятий тур східної групи та Першої ліги в цілому починався на Київщині. Ще з часів Яруда маріупольська команда знайома з Металургом і його резервом. Безпосередньо із першою клубною командою запоріжців ФСК Маріуполь зіграв п’ять матчів: жодного не виграв, двічі зіграв внічию, тричі програв. Зважаючи на яскраву перемогу над Діназом (4:1 в гостях), цього разу підопічні Краснопьорова були налаштовані змінювати історію. Уже в дебюті вони виконали непоганий штрафний, але після удару Богданова не склалося з добиванням.

Але так уже вийшло, що Металург забив у першій же атаці. Фальковський, який повернувся з Кременя, дав розрізну передачу на Борисенка. Той пробити чи прострілити не зміг, але розвернувся й у межах карного майданчика відпасував на Алібекова. Ахмед прицільним ударом у ближню «шістку» правою ногою упакував м’яча – 0:1. Металург вперше в новому сезоні забиває на виїзді.

Звісно, ранній гол це не вирок і не кінець гри. Азовці пішли відігруватися, і от ще один прицільний штрафний від Богданова потягнув воротар гостей Осадчук. Проте Металург якісно діяв на зустрічних курсах, і один тільки Алібеков міг двічі закріпляти перевагу своєї команди. В першому випадку його удар прийняв своїми грудьми захисник Терехов, відправившись у нокдаун, у другому воротар Караващенко засейвив ногою в якомусь гандбольному стилі. Також до перерви з гри пробивав Іродовський (вище), після перерви – Бандурін (потягнув штрафний воротар Караващенко).

Ще до перерви ФСК Маріуполь змушений був замінити через пошкодження лівого захисника Малакі – автора одного з голів у ворота вишгородців. У другому таймі заміну, яка теж здалася по травмі, провели й гості – зняли з гри співавтора голу Борисенка. А коли гра дещо заспокоїлася, азовці досить несподівано зрівняли рахунок. Неспішний розіграш у глибині поля Задої та Богданова, далеко не найсильніша закручена подача з лівого флангу від Савіна. Здавалося, І.Зубков повністю під контролем запорізького захисника Клименка, проте він зумів розвернутися й несильним ударом з лівої ноги пробив повз воротаря – 1:1. Другий тур поспіль забиває Ілля.

Далі в матчі настала хитавиця – то в однієї команди намічалася хороша комбінація, проте зривалася в останній момент, то в іншої. У господарів з пасу Байдала гостро, та неточно пробивав Мочевінський, у гостей Фальковський виводив Васильченка на ударну позицію, проте вдало зіграв Караващенко. В підсумку – нічия. Навряд чи сприятливий результат, особливо для номінальних господарів.

Герой матчу від Sport Arena: Ахмед Алібеков (Металург)

Вів гру запоріжців, забив і міг забивати ще. Коли він віддав усі сили й був замінений, середня лінія Металурга від цього явно постраждала.

ФСК Маріуполь – Металург (Запоріжжя) – 1:1
Голи: І.Зубков, 63 – Алібеков, 15

Маріуполь (стартовий склад): Караващенко, Харжевський, Терехов©, Шушко, Малакі, Задоя, Богданов, Демченко, І.Зубков, Савін, Петренко. Запасні: Якубенко, Жовтенко, М.Зубков, Мельниченко, Булгаков, Мочевінський, Пуди, Биковський, Пентелейчук, Байдал, Мнишенко, Гошкодеря. Головний тренер: Олег Краснопьоров

Металург (стартовий склад): Осадчук, Товкач, Палюх, Клименко, Козлов, Крапивний©, Алібеков, Фальковський, Бандурін, Іродовський, Борисенко. Запасні: Следзевський, Страдс, Костюченко, Польовий, Кузьмович, Васильченко, Близнюк. Головний тренер: Володимир Шаповалов

  • Бориспіль. Стадіон «Колос». 13:00
  • Арбітр: Павло Децюк (Чернігів)

Джерело

Схожі публікації