П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

Зеленський: Усі визначені завдання Курської операції реалізовуються 

Зеленський: Усі визначені завдання Курської операції реалізовуються 

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що всі визначені цілі Курської операції реалізовуються.

Джерело: звернення Зеленського 4 вересня

Пряма мова: “Була сьогодні доповідь Головкома Сирського. Як і щодня, щодо кожної частини фронту, предметно щодо Покровська, Торецька, Курахівського напрямку. Окремо – операція в Курській області.

Дуже важливо, що абсолютно всі визначені завдання нашої Курської операції реалізовуються. Дякую за це кожному солдату, кожному сержанту, кожному офіцеру, які залучені. Станом на зараз ця наша операція продовжує бути найбільшим поповненням обмінного фонду завдяки одному напрямку”.

Деталі: Зеленський також зазначив, що Україна готує зустрічі з партнерами. У вересні, за прогнозом глави держави, мають бути результати щодо ППО.

Передісторія:

  • Операція у Курській області розпочалася 6 серпня. 10 серпня, на п’ятий день наступу української армії вглиб Росії, президент Володимир Зеленський визнав: Україна витиснула війну на землю агресора. 
  • 13 серпня Сирський доповів Зеленському, що під контролем України перебуває 74 населених пункти Курської області РФ. А вдень 15 серпня Сирський повідомив, що від початку доби ЗСУ просунулися на відстань до півтора кілометра на окремих напрямках у Курській області і вже контролюють 82 населених пункти РФ.
  • 15 серпня джерела “Української правди” в СБУ повідомили, що напередодні у Курській області РФ спецпризначенці взяли у полон відразу 102 російських військових.
  • Десантно-штурмові війська поділилися кадрами перших годин операції в Курській області РФ. На відео зафільмували розмінування, прорив кордону, знищення оборонних рубежів противника, роботу авіації, артилерії і полонених. Згодом 80 окрема десантно-штурмова Галицька бригада ДШВ ЗСУ показала перші години з початку військової операції у Курській області Росії – воїни прорвали лінію оброни, знищили прикордонний пункт пропуску і взяли у полон понад 50 військових.
  • Зеленський заявив, що ЗСУ будуть утримувати захоплені території Курської області РФ, доки кремлівський лідер Володимир Путін не сяде за стіл переговорів.

Схожі публікації