Війна

“Укренерго”: споживання електрики має тенденцію до зниження, але обмеження діятимуть протягом всієї доби

електрика. Суспільне Кропивницький

Споживання електроенергії в Україні залишається високим, але має тенденцію до зниження. Заходи обмеження будуть діяти протягом всієї доби. Через бойові дії та з інших причин знеструмлені 563 населені пункти.

Про це зранку 2 вересня повідомили в "Укренерго".

Як відзначили в “Укренерго”, споживання лишається високим через утримання спекотної погоди у більшості областей.

“Однак, фіксується тенденція до його зниження. Учора, 1 вересня, добовий максисмум споживання був на 3,2% нижчим, ніж попереднього вихідного дня – у суботу, 31 серпня. Сьогодні, станом на 9:30, рівень споживання електроенергії на 3,7% нижчий, ніж в цей же час попереднього робочого дня – у п’ятницю, 30 серпня”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок російської масованої повітряної атаки на енергосистему 26 серпня в Україні протягом всієї доби продовжують діяти заходи обмеження споживання.

Енергетики нагадали, що зараз українська енергосистема відновлюється після дев’яти масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти.

  • Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 563 населені пункти.
  • Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Сумській, Чернігівській, Миколаївській, Херсонській областях.
  • З технічних причин знеструмлювались споживачі у Запорізькій, Кіровоградській, Сумській та Чернігівській областях.

Імпорт

Протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 11 972 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 788 МВт. ЕКСПОРТ Не відбувається і не передбачається.

Російський масований обстріл України 26 серпня

Росія вранці 26 серпня атакувала Україну 109 дронами та 127 ракетами, зокрема "калібрами" з військових кораблів у Чорному морі та ракетами з бомбардувальників Ту-95МС. Пізніше Росія підняла також три літаки МіГ-31К — носії "Кинджалів". Відомо про щонайменше 7 загиблих та 47 постраждалих, повідомили рятувальники ввечері. В декількох областях вимкнули водопостачання, також "Укренерго" заявило, що застосовує екстрені відключення світла через обстріл.

Схожі публікації