Новини Охтирка

Допомога Захисникам і Захисницям України та їх родинам

Допомога Захисникам і Захисницям України та їх родинам

В Охтирській міській територіальній громаді продовжують реалізовуватися програми відповідно до яких надається додаткова підтримка та матеріальна допомога ветеранам, постраждалим внаслідок бойових дій військовослужбовцям, а також родинам загиблих, полонених чи зниклих безвісти військовослужбовців. Виконавцем таких програм є управління соціального захисту населення Охтирської міської ради.
За кошти міського бюджету постраждалі військовослужбовці, які отримали травму, поранення, контузію, каліцтво та яким проведене дороговартісне лікування, протезування, хірургічне втручання, отримують допомогу на лікування. Також, їм надається компенсація витрат на проведення магнітно-резонансної томографії. З початку року допомоги надано на суму 470,0 тис. грн.
Військовослужбовці, які постраждали внаслідок бойових дій та звільнені з військової служби за станом здоров’я можуть отримати санаторно-курортне лікування в санаторно-курортних закладах країни за рахунок міського бюджету. Виявили бажання оздоровитися 4 особи.
Також спеціалістами управління ведеться прийом громадян щодо надання статусу та видачі посвідчень особи з інвалідністю внаслідок війни, члена сім’ї загиблого ветерана, члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України. З початку 2024 року за отриманням зазначеної послуги звернулося 69 осіб.
Щомісяця виплачується стипендія дітям загиблих, зниклих безвісти військовослужбовців. Родинам загиблих Захисників та Захисниць щомісячно надається допомога у вигляді компенсації за спожиті житлово-комунальні послуги. Батькам та дітям загиблих, зниклих безвісти та сім’ям полонених військовослужбовців щорічно надається одноразова матеріальна допомога.
Родинам загиблих (померлих) військовослужбовців надається одноразова грошова допомога на поховання (10,0 тис. грн) та на встановлення пам’ятника (50,0 тис. грн). Також надається матеріальна допомога сім’ям загиблих Захисників та Захисниць, яким присвоєно звання «Почесний громадянин міста – героя Охтирки» у розмірі 20,0 тис. грн. З початку 2024 року таких допомог, стипендій та компенсацій надано на суму 2 583,0 тис. грн.
З будь-яких питань, отримання роз’яснень, консультацій що стосуються Захисників і Захисниць України та членів їх сімей, звертайтеся до відділу соціального обслуговування ветеранів війни управління соціального захисту населення Охтирської міської ради – вул. Перемоги, 1 каб. № 4.
Телефон для довідок (05446) 4-15-36, 0953394609.

Схожі публікації