Субота, 21 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

Завод у Пенсильванії на 50% збільшив виробництво снарядів, щоб охопити потреби України

Сталевар працює над виготовленням 155-мм артилерійських снарядів на Скрентонському заводі армійських боєприпасів, Пенсильванія, США, 27 серпня 2024 року. AP/Matt Slocum

Завод із виробництва боєприпасів у штаті США Пенсильванії, який виробляє артилерійські снаряди для постачань Україні, збільшив виробництво на 50% — з 24 000 до 36 000 набоїв на місяць.

Про це пише Associated Press.

Завод армійських боєприпасів у Скрентоні нещодавно збільшив виробництво з 24 000 набоїв на місяць до 36 000 набоїв на місяць. Три нові виробничі лінії перебувають на стадії розробки

Скрентонський завод працює так: він перековує 907-кілограмові сталеві бруски на 155-міліметрові гаубичні снаряди. Потім їх відправляють до штату Айова, де начиняють вибухівкою і оснащують запалами. Звідти багато боєприпасів потрапляють до України, пише АР.

"Зараз ми зосереджені на калібрі 155 мм — практично лише на ньому. Ми дуже наполегливо працюємо над тим, щоб досягти мети, яку поставив перед нами Пентагон", — заявив журналістам Річард Гансен, представник командувача сухопутних військ на заводі.

Завод у Пенсильванії на початку 20 століття був майстернею з ремонту локомотивів. Потім американське Міноборони викупило потужності й перетворило на завод з виробництва великокаліберної артилерії для Корейської війни. З 2006 року цей завод експлуатує компанія General Dynamics за контрактом з урядом США, який є власником заводу.

Виробництво у США боєприпасів для України

У лютому 2024 року начальник відділу закупівель армії США Даг Буш заявляв, що США до жовтня мають намір подвоїти виробництво артснарядів, які використовує Україна.

У квітні, після ухвалення пакета допомоги Україні на 61 млрд доларів, в армії США прогнозували потроєння виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів. Йдеться про виготовлення 100 тисяч 155-мм боєприпасів на місяць або ж 1,2 млн на рік.

Міністерство оборони США у травні відкрило новий оборонний завод у штаті Техас. Він має виробляти 30 тисяч снарядів 155 мм щомісяця, щоби забезпечити потреби України на війні.

Схожі публікації