Новини Шостка

У кожному старостинському окрузі Шосткинської громади створять енергоострів + Відео

У кожному старостинському окрузі Шосткинської громади створять енергоострів + Відео

Вчора, 27 серпня, відбулося засідання виконавчого комітету міської ради.

Були розглянуті питання соціального захисту, комунальної власності, компенсацій вартості електрогенераторів, альтернативних джерел енергії, надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та ін.

На засіданні виконкому прийнято рішення про виділення матеріалів з місцевого матеріального резерву. Як зазначила начальник управління з питань НС Ольга Ткаченко, всі вони підуть на ліквідацію наслідків збройної агресії рф, зокрема, на відновлення Миронівського навчально-виховного комплексу. Також у старостинськиі округи передадуть електрогенератори. У кожному окрузі створять енергоострів. Буде можливість забезпечити електроенергією для водопостачання, підтримки зв’язку, зарядки мобільних телефонів…

Ухвалено чергове рішення про часткову компенсацію вартості електрогенераторів, альтернативних джерел енергії. За інформацією начальника відділу торгівлі та підтримки підприємництва Надії Кириєнко, компенсація надається 5 суб’єктам господарювання. 4 з них купують електрогенератори, 1 – сонячну міні-електростанцію.

На засіданні виконкому міський голова Микола Нога повідомив про те, що міжнародні партнери допомогли з придбанням двох автобусів: для управління праці та соціального захисту населення і ЦНАПу. «Будуть автобуси працювати для жителів нашої громади», – сказав він.

Оприлюднені дані про кількість внутрішньо переміщених осіб у Шосткинській громаді. На сьогоднішній день у нас майже 6 400 ВПО. В громаді ведеться активна робота щодо допомоги переселенцям. Міський голова звернувся до мешканців прикордонних громад: якщо є бажаючи виїхати, то їм допоможуть з переїздом до Шосткинської громади. Тут для переселенців створені місця тимчасового проживання, організовано харчування, працюють психологи.

На засіданні виконавчого комітету розглянуто і рішення про одноразову матеріальну допомогу мешканцям громади на суму 1,1 млн. грн. Крім того, 645 дітям надано статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій (учні 4 класів та переселенці).

Подробиці – у сюжеті

Схожі публікації