Війна

Міноборони Польщі заявило про скепсис НАТО щодо збиття країною повітряних цілей РФ

Міноборони Польщі заявило про скепсис НАТО щодо збиття країною повітряних цілей РФ

Міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що рішення щодо дозволу на збиття у повітряному просторі України російських ракет і бойових дронів за допомогою польських систем ППО викликає скептичну оцінку серед країн НАТО.

Джерело: Косіняк-Камиш у коментарі РАР, повідомляє “Європейська правда”

Деталі: Його заява пролунала у відповідь на слова президента Володимира Зеленського щодо переговорів з Варшавою про можливість збиття ракет принаймні над західною частиною України.

Але, як наголосив Зеленський, польська сторона не хоче “залишитись наодинці” із цим рішенням.

Глава Міноборони Польщі акцентував, що в країнах НАТО з цього питання панує “великий скепсис”, та наголосив, що “жодна країна одноосібно не ухвалюватиме такі рішення”.

“Я не бачу в НАТО прихильників, щоб це рішення ухвалювалося”, – зауважив він.

Окрім цього, Косіняк-Камиш додав, що не здивований, чому Зеленський наголошує на важливості такого рішення, адже такою є його роль.

Проте, за його словами, роль Міноборони Польщі – “ухвалювати рішення в інтересах польської держави”. 

Передісторія:

  • 27 серпня український президент зазначив, щоб хотів допомоги від Варшави принаймні зі збиттям ракет над західною частиною України, які йдуть курсом у бік Польщі.
  • У липні Зеленський повідомляв, що безпекова угода з Польщею передбачає положення про розробку механізму збиття в повітряному просторі України російських ракет та дронів, які випущені в напрямку Польщі.
  • Він також висловлював нерозуміння, чому західні союзники-члени НАТО збивали іранські ракети та дрони, які летіли на Ізраїль, натомість вони бояться робити те саме в Україні, оскільки остерігаються втягнення Альянсу у війну з РФ.

Схожі публікації