П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Конотоп

У Кролевці на реконструкції водозабору «відмили» півмільйона гривень

У Кролевці на реконструкції водозабору «відмили» півмільйона гривень

За процесуального керівництва Кролевецького відділу Конотопської окружної прокуратури повідомлено про підозру підприємцю, неналежне виконання службових обов’язків якого спричинило збитки державі в розмірі понад півмільйона гривень (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, фізична особа-підприємець, маючи відповідну кваліфікацію інженера, здійснювала технічний нагляд на об’єкті під час реконструкції станції водозабору та системи водопостачання по вул. Воїнів-Інтернаціоналістів у м. Кролевець.

На підставі затверджених інженером з технічного нагляду актів виконаних робіт замовником КП «Кролевецьводоканал» у 2023 році на банківський рахунок виконавця перераховано 2 млн 886 тис. грн.

Однак відповідно до висновку експертів, фактично виконані виконавцем об’єми, відповідно і вартість робіт на об’єкті не відповідають об’ємам та вартості робіт, зазначеним у актах приймання виконаних будівельних робіт, різниця становить 553 тис. грн.

Відтак, саме через неналежне виконання інженером з технагляду своїх обов’язків спричинено шкоду комунальному підприємству на суму 553 294,76 грн.

Слідство триває, вирішується питання щодо притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до розкрадання коштів.

Схожі публікації