П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

НАТО відреагувало на російський дрон у Польщі

Рятувальники гасять пожежі в Одеській області, 26 серпня 2024 року. ДСНС/Telegram

Речниця НАТО Фара Даклаллах заявила, що дії Росії "безвідповідальні та небезпечні". Так вона прокоментувала те, що в Польщу під час російської атаки на Україну 26 серпня залетів безпілотник.

Заяву Даклаллах цитує агентство Reuters.

НАТО рішуче засудило російську атаку проти українських цивільних жителів і цивільної інфраструктури після того

Речниця Північноатлантичного альянсу виступила після заяви Польщі, що в її повітряний простір 26 серпня залетів, імовірно, безпілотник.

"З часу повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році фрагменти і ракети російських безпілотників неодноразово знаходили на території країн Альянсу. Хоча у нас немає інформації, яка б вказувала на навмисний напад Росії на союзників, ці дії є безвідповідальними і потенційно небезпечними", — зауважила представниця НАТО.

Оперативний командувач Збройних сил Польщі, генерал Мацей Кліщ заявив, що зранку 26 серпня повітряний простір Польщі порушив невідомий об'єкт. Він летів з України. Попередньо, це безпілотник.

RMF 24 пише, що військові неофіційно стверджують: це був, імовірніше за все, російський дрон-камікадзе типу "шахед". Об'єкт увійшов у повітряний простір Польщі на глибину приблизно 25 км і перебував над країною 33 хв, доки зник з радарів. Інформації про руйнування немає.

Польські Збройні сили вранці 26 серпня підняли в повітря літаки через російську атаку на Україну. Також Польща підіймала авіацію і в ніч проти 27 серпня — теж через російський обстріл України.

За час вторгнення під час ракетних обстрілів України вже було таке, що повітряні об'єкти залітали в Польщу — зокрема в листопаді 2022-го у Пшеводув, де загинули двоє селян, та в грудні 2023-го.

Схожі публікації