Четвер, 12 Вересня, 2024
Новини Шостка

Уряд виділив додатково для Сумщини понад 300 млн. грн. на облаштування безпечних умов у закладах освіти та придбання шкільних автобусів

Уряд виділив додатково для Сумщини понад 300 млн. грн. на облаштування безпечних умов у закладах освіти та придбання шкільних автобусів

Кабінет Міністрів України затвердив дотацію у розмірі 5 млрд. грн. на облаштування укриттів у закладах загальної середньої та професійно-технічної освіти в областях України.

Відповідно до постанови, кошти розподілено між 77 закладами освіти проєктами у 8 прифронтових та прикордонних з росією областях. З них — 24 укриття у закладах ПТО та 53 — у школах.

Виділення додаткових 5 млрд. грн. на укриття в прифронтових регіонах є частиною реалізації інфраструктурного компонента комплексної політики «Школа офлайн». Інвестиція в безпеку — це передумова для впровадження всіх інших складових цієї політики.

«Повернення до офлайну потребує значних інвестицій, але вони виправдані, бо спрямовані насамперед на подолання освітніх втрат і розвиток нашого людського капіталу. Саме тому ми активно працюємо над залученням додаткового фінансування. Дотація у розмірі 5 мільярдів грн — це не лише про створення укриттів та безпеку освітнього процесу, а й про якісну освіту, соціалізацію та швидший розвиток учнів та учениць. Вдячний Міністерству фінансів за співпрацю. Поліпшення освіти наших дітей – пріоритет для держави», — зазначив Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України.

Уряд також виділив додаткові 216 млн. грн. на закупівлю автобусів для підвезення дітей до шкіл, обладнаних укриттями. Нагадаємо, цьогорічна субвенція на автобуси – 1 млрд. грн.

«Для Сумської області урядом виділено кошти додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 322 336,7 тис. гривень, з них на облаштування безпечних умов у закладах, що надають загальну середню освіту у сумі 290 404,7 тис. гривень та кошти на придбання шкільних автобусів у сумі 31 932 тис. гривень, – прокоментував голова Сумськоъ ОВА Володимир Артюх. – Дякуємо всім причетним, хто у цей непростий час дбає за наших дітей. Разом робимо все можливе, щоб якомога більше школярів Сумщини змогли в безпечних умовах навчатися офлайн та за змішаною формою навчання. Окремо хочу подякувати Президенту України Володимиру Зеленському, премʼєр-міністру Денису Шмигалю за ініціативу та Мінфіну і Міносвіти за плідну роботу».

Усі проєкти будівництва та ремонту будуть розміщені на платформі DREAM, що дасть змогу громадськості та органам влади відстежувати перебіг реалізації будівництва та використання коштів.

Громади, які не отримали кошти на облаштування безпечних освітніх просторів, зможуть залучити їх з інших джерел, наприклад, від міжнародних партнерів. Якщо громади хочуть отримати додаткове фінансування, вони можуть податися на платформу DREAM.

Джерело: Сумська ОВА

Схожі публікації