П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

ТАЛАНОВИТА ОХТИРЧАНКА ЗАВІТАЛА В ОХТИРКУ

ТАЛАНОВИТА ОХТИРЧАНКА ЗАВІТАЛА В ОХТИРКУ

Валерія Охтирчанка є автором слів, музики усіх своїх пісень, а також режисером своїх кліпів. Як військовослужбовиця, учасниця АТО, написала багато віршів на патріотичну тему, деякі з яких стали уже піснями.

Напередодні Дня Незалежності України та Дня міста Охтирки Валерія відвідала рідне місто і зустрілася з міським головою Павлом Кузьменком. Домовилися про проведення благодійного виступу.

Це символічно і, як ви вже здогадалися, Валерія взяла псевдонім Охтирчанка невипадково, бо таким чином хоче прославляти рідне місто. В Охтирці вона народилася і навчалася. Нині ж мешкає у столиці. Валерія знає кілька мов та виховує сина Миколая.

Молода дівчина вміло поєднує військову службу та кар’єру співачки.

 “Я чітко розмежовую військову службу і творчість. Я не хочу, щоб люди слухали мої пісні тільки тому, що я маю статус учасниці АТО. Так, я завжди цікавилася військовою справою, як військовий перекладач, і вивчала хронологію війни. Брала участь в АТО у 2014 році. Війна повністю перевернула мій внутрішній світ. Я відчула в собі неосяжний потенціал. Мене переповнювали різні почуття, які стали рушійним поштовхом до створення пісень. Якщо мене надихає якась подія, але я виконую завдання на службі, я просто роблю нотатки в телефоні, а на вихідних перечитую свої нариси. Мої пісні – це історія власних переживань. Мій образ – це моя сформована особистість, переповнена любов’ю до рідного краю Охтирщини та неньки України, я пишаюся тим, що в Охтирці такі легендарні люди”, – говорить Валерія.

Валерія склала своє нове враження про особливість характеру охтирчан з перших днів повномасшабки. Дівчина з Києва слідкувала за подіями лютого 2022 року, про бої за Охтирку, із затамуванням подиху слухала новини, які транслював очільник громади, була вражена стійкістю охтирчан, а Павла Кузьменка поважає за мужність і любов до рідного краю.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Валерія Охтирчанкам створила багато відеоробіт, які можна побачити на YouTube.

Ютуб-канал Охтирчанки: https://www.youtube.com/@okhtyrchanka

 “Бажаю кожному гармонії у душі та серці. Бути свідомим у всьому. Єднатися і зробити свій особистий вклад в майбутнє України”, – говорить Валерія, яка захищає рідну землю не лише за допомогою власних пісень.

Схожі публікації