Четвер, 12 Вересня, 2024
Новини Шостка

Російські окупанти поширюють фейки про проросійське підпілля на Сумщині

Окупанти активізували інформаційну війну проти України, намагаючись дестабілізувати ситуацію на Сумщині. Зокрема, було виявлено створений спеціально для нашого регіону Telegram-канал, тісно пов’язаний з мережею каналів міністерства оборони рф.

Російські окупанти поширюють фейки про проросійське підпілля на Сумщині

Мета цього каналу – створити ілюзію наявності в області активного підпілля, яке нібито бореться за інтереси українського народу проти «київського режиму». Хоча кількість підписників каналу невелика, його вплив значний завдяки активному поширенню матеріалів російськими та проросійськими ресурсами.

У своїх публікаціях канал поширює фейки про підпали військової техніки та інфраструктури, заклики до зриву мобілізації та дискредитації української влади. Також містяться заклики до насильства щодо військових та працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Така інформаційна атака є типовою для російських спецслужб, які прагнуть дестабілізувати ситуацію в Україні та підірвати довіру до української влади.

Центр протидії дезінформації вже повідомив про виявлену загрозу відповідні органи.

Закликаємо усіх мешканців Сумщини бути пильними та не піддаватися на ворожі провокації. Перевіряйте інформацію з офіційних джерел та не поширюйте сумнівні повідомлення, повідомляє Центр протидії дезінформації.

Схожі публікації