П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

НАВОДИМО МОСТИ: МІЖ ОХТИРСЬКОЮ ТА МОСТИСЬКОЮ МІСЬКИМИ РАДАМИ ЗАКЛЮЧЕНО МЕМОРАНДУМ

НАВОДИМО МОСТИ: МІЖ ОХТИРСЬКОЮ ТА МОСТИСЬКОЮ МІСЬКИМИ РАДАМИ ЗАКЛЮЧЕНО МЕМОРАНДУМ

Сьогодні міський голова Охтирки Павло КУЗЬМЕНКО та міський голова Мостиська Львівської області Мирослава ПЕЛЬЦ провели онлайн-зустріч, під час якої обговорили актуальні на нинішній час питання, пов’язані з безпосередньою життєдіяльністю громад у період війни.

У підсумку зустрічі міські голови висловили взаємну готовність щодо подальшої співпраці, підписавши МЕМОРАНДУМ про партнерство та співпрацю, враховуючи участь представників Сторін у Програмі «Партнерство для сталого відновлення України», що реалізується в Україні Фондом Партнерства (Nadace PartnerstvI) Чеської Республіки.

Даний Меморандум передбачає співпрацю та обмін досвідом у сфері євроінтеграції, освіти, охорони здоров’я, культури та мистецтв, розвитку туризму і спорту, комунального господарства, екології та охорони навколишнього середовища, соціального розвитку, підприємницької діяльності, залучення інвестицій, електронного урядування, надання адміністративних послуг, впровадження енергоефективних заходів і технологій, застосування гендерного підходу до процесів стратегічного планування, безбар’єрності, інтеграції внутрішньо переміщених осіб в громаді тощо. Сторони домовилися взаємодіяти під час воєнного стану та у післявоєнний період.

Окрема увага приділена реалізації двосторонніх програм культурного обміну, обміну молодіжними та учнівськими делегаціями, встановленню та налагодженню прямих контактів у галузях освіти, культури та спорту.

НАВОДИМО МОСТИ: МІЖ ОХТИРСЬКОЮ ТА МОСТИСЬКОЮ МІСЬКИМИ РАДАМИ ЗАКЛЮЧЕНО МЕМОРАНДУМ ДОВІДКОВО: м. Мостиська – це мальовниче європейське місто районного значення, розташоване за 65 км. від обласного центру – Львова. Через центр міста Мостиська проходить дорога державного значення, яка є транспортною артерією між Львовом та Краковом (Республіка Польща). Це одне з найдавніших міст українського Прикарпаття. Назва міста походить від слова “мости”, які дотепер є з усіх чотирьох сторін міста.

Схожі публікації