Субота, 21 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Конотоп

Сумщина взяла участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Сумщина взяла участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Основними темами обговорення стали підготовка до опалювального сезону та нового навчального року, підвищення ефективності управління земельними ресурсами, а також процесами євроінтеграції у громадах.

До учасників засідання Конгресу місцевих та регіональних влад звернувся Президент України Володимир Зеленський. Він зазначив: пріоритетними завданнями як на державному, так і на місцевому рівнях наразі є організація безпечного освітнього процесу для дітей і підвищення енергетичної стійкості у кожній області України, фінансове забезпечення громад, євроінтеграція.

Важливим є налагодження прямої співпраці громад з європейськими партнерами.

«Сьогодні наші громади налагоджують партнерські відносини з багатьма країнами світу. До прикладу, в Сумщини та Харківщини є результати успішної взаємодії із регіонами Німеччини, Франції та Сполучених Штатів Америки. Нині кожна область і кожне місто мають працювати над зміцненням міжнародних зв’язків. Адже це відкриває можливості для відновлення і розвитку наших регіонів»– сказав Андрій Єрмак.

Підбиваючи підсумки засідання, начальник Сумської ОВА Володимир Артюх, зазначив, що крім озвучених питань, Сумщина продовжує працювати над посиленням оборони і захисту населення.

«Відповідно до завдань Верховного Головнокомандувача, ми збудували визначену кількість фортифікаційних об’єктів, які готові для використання підрозділами Сил оборони України. Ми зміцнюємо оборонні рубежі, будуючи додаткові фортифікаційні споруди, в тому числі, на першій та другій лініях оборони», – зазначив Володимир Артюх.

За словами начальника ОВА, незважаючи на постійне руйнування ворогом об’єктів критичної інфраструктури, Сумщина активно працює над відновленням. Так, протягом 2024 року вдалось відновити понад 70 % таких об’єктів.

«Незважаючи на складну ситуацію на прикордонні, Сумщина виконує поставлені завдання, жителі області вірять у нашу Перемогу і роблять усе для її наближення», – зазначив начальник Сумської ОВА.

Схожі публікації