Субота, 21 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

НА ВИКОНКОМІ ЗАСЛУХАЛИ ЗВІТ ДИРЕКТОРА ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВЕРП»

НА ВИКОНКОМІ ЗАСЛУХАЛИ ЗВІТ ДИРЕКТОРА ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВЕРП»

Сьогодні одним із питань порядку денного засідання виконавчого комітету Охтирської міської ради був Звіт про роботу Дочірнього підприємства «Верп» Товариства з обмеженою відповідальністю «Водоторгприлад» за І півріччя 2024 року.

Доповідала директор ДП «ВЕРП» Людмила КОРЖ.

Вивіз побутових відходів ДП «Верп» ТОВ «Водоторгприлад» надає населенню, бюджетним установам та іншим підприємствам Охтирської міської територіальної громади спеціалізованими автомобілями – сміттєвозами та вантажними автомобілями – самоскидами щоденно відповідно до маршрутних графіків.

 Середня чисельність працівників по підприємству за 1 півріччя 2024 року становить 24 особи.

 Середня заробітна плата по підприємству за 1 півріччя 2024 року – 14866 грн.

 Станом на 01.07.2024 року на території Охтирської міської територіальної громади мешканці багатоквартирних житлових будинків 100 % охоплені послугами з вивезення побутових відходів (ПВ).

 Приватний сектор:

 Мешканцям приватного сектору послуги з вивезення твердих побутових відходів надаються два рази на місяць відповідно до маршрутних графіків та укладених договорів лише тим Споживачам, які сплачують за послугу. Якщо Споживач не сплачує за послугу – послуга не надається.

 Обсяг вивезення побутових відходів від мешканців приватного сектору за 1 півріччя 2024 року становить 1307 м. куб.

 За січень – червень 2024 року обсяги надання послуг з вивезення та захоронення побутових відходів від контейнерних майданчиків багатоквартирних будинків:

НА ВИКОНКОМІ ЗАСЛУХАЛИ ЗВІТ ДИРЕКТОРА ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВЕРП» за січень 2024 року фактично вивезено та захоронено 3040 куб. м ПВ при нормі 2112,65 куб. м, тобто понаднормово – 927,35 куб. м.;

НА ВИКОНКОМІ ЗАСЛУХАЛИ ЗВІТ ДИРЕКТОРА ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВЕРП» за лютий 2024 року фактично вивезено та захоронено 3122,65 куб. м ПВ при нормі 1976,36 куб. м, тобто понаднормово – 1146,29 куб. м.;

НА ВИКОНКОМІ ЗАСЛУХАЛИ ЗВІТ ДИРЕКТОРА ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВЕРП» за березень 2024 року фактично вивезено 3380,5 куб. м ПВ при нормі 2112,65 куб. м, тобто понаднормово – 1267,85 куб. м.;

НА ВИКОНКОМІ ЗАСЛУХАЛИ ЗВІТ ДИРЕКТОРА ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВЕРП» за квітень 2024 року фактично вивезено та захоронено 2931,75 куб. м ПВ при нормі 2170 куб. м, тобто понаднормово – 761,75 куб. м.;

НА ВИКОНКОМІ ЗАСЛУХАЛИ ЗВІТ ДИРЕКТОРА ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВЕРП» за травень 2024 року фактично вивезено та захоронено 3244 куб. м ПВ при нормі 2170 куб. м, тобто понаднормово – 1074 куб. м.;

НА ВИКОНКОМІ ЗАСЛУХАЛИ ЗВІТ ДИРЕКТОРА ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВЕРП» за червень 2024 року фактично вивезено 2943,5 куб. м ПВ при нормі 2170 куб. м, тобто понаднормово – 773,5 куб. м.;

 У загальному підсумку за січень-червень 2024 року фактично вивезено та захоронено 18662,4 куб. м ПВ при нормі 12711,65 куб. м, тобто понаднормово – 5950,74 куб. м.

Понаднормові обсяги побутових відходів утворюються, в основному, від того, що мешканці приватного сектору, які не мають укладених договорів на вивезення та захоронення побутових відходів та не бажають за це сплачувати, зносять власні ПВ до контейнерних майданчиків. Дані обсяги ніким не оплачені та вивозяться нашим підприємством собі у збиток.

Працівниками підприємства з мешканцями приватного сектору систематично проводиться роз’яснювальна робота щодо необхідності укладання договорів та користування послугою для недопущення безоплатного виносу на контейнерні майданчики.

 Разом із представниками правоохоронних органів та міської інспекції з благоустрою регулярно проводяться заходи щодо виявлення та запобігання несанкціонованого розміщення побутових відходів мешканцями приватного сектору на контейнерних майданчиках міста.

 Укладено договори та проведено лабораторні дослідження ґрунту на полігоні та заміри концентрації шкідливих речовин в атмосферному повітрі, всі показники відповідають нормам.

 Підприємство уклало з Державним підприємством «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» договір на визначення норм надання послуг з управління побутовими відходами для населених пунктів Охтирської міської територіальної громади Сумської області. Норми планується надати на затвердження до Виконавчого комітету ОМР до вересня 2024 року.

 Упродовж 2024 року нашим підприємством продовжуються активні заходи щодо стягнення заборгованості за надані послуги споживачам з вивезення побутових відходів.

 Так, до державної виконавчої служби підприємством направлено 13 заяв про відкриття виконавчих проваджень за результатами розгляду заяв про видачу судових наказів на загальну суму 47 792,57 грн.

 Виконавчі провадження відкриті, проводяться виконавчі дії щодо виявлення грошових коштів на рахунку у боржниках.

 Протягом звітного періоду вивіз побутових відходів проводився щоденно та безперервно відповідно до графіків вивозу побутових відходів, погоджених з виконавчим комітетом Охтирської міської ради окрім коротких періодів, коли автомобілі сміттєвози виходили з ладу через надмірне навантаження.

Схожі публікації