Новини Шостка

Із початку повномасштабного вторгнення армія рф пошкодила більш ніж 1300 об’єктів енергетики в Сумській області

Із початку повномасштабного вторгнення армія рф пошкодила більш ніж 1300 об’єктів енергетики в Сумській області

Сумщина щодня потерпає від обстрілів окупантів. І дістатися до пошкоджених мереж, які проходять по лінії кордону з рф чи в безпосередній близькості до нього – часто неможливо. Всі виїзди на ремонти пошкоджених обстрілами мереж узгоджуються з військовими та з органами місцевого самоврядування. Тож на деякі ділянки немає такого дозволу. Як тільки такі погодження з’являються, енергетики їдуть і, ризикуючи життям, повертають світло в оселі жителів Сумщини.

Це, в першу чергу, оперативно-виїзні та експлуатаційні бригади.

Відновленням пошкоджених мереж займаються також інші служби – з обслуговування ліній електропередач 35 кВ і вище, служби підстанцій 35 кВ і вище, релейного захисту та автоматики, служба діагностики, ізоляції і захисту від перенапруг, служби метрології та розподільних мереж, служба надійності та протиаварійної роботи.

“Кожен наш фахівець – приклад героїзму та незламності. Багато працівників АТ “СУМИОБЛЕНЕРГО” відзначені на місцевому та державному рівнях. Їхній вклад у забезпечення надійної роботи енергосистеми неоціненний”, – зазначають в АТ “Сумиобленерго”.

Найбільше від обстрілів з боку рф страждають населені пункти в таких  прикордонних громадах – Сумська, Білопільська, Краснопільська, Хотінська, Середино-Будська, Великописарівська, Путивльська, Шосткинська, Глухівська. Сумщина має понад 500 км кордону з росією. Понад 5 тис. кв. км – це площа тієї небезпечної зони, де працюють енергетики (на відстані 5-10 км від кордону з рф). На таких ділянках знаходиться понад 35% мереж АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» і всі їх треба обслуговувати.

Із початку повномасштабного вторгнення армія рф пошкодила більш ніж 1300 об’єктів енергетики в Сумській області

Та війна триває не лише на прикордонні. Якщо страждають мережі на прифронтових територіях – це впливає на роботу всієї мережі. Відновити її хоча б до довоєнного стану дуже важко. Це небувалі раніше виклики для енергетиків.

Станом на сьогодні росія завдала АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» збитків на понад пів мільярда гривень. Із початку повномасштабного вторгнення армія рф пошкодила більш ніж 1300 об’єктів енергетики в Сумській області. Фахівцям АТ “СУМИОБЛЕНЕРГО” вдалося відновити понад 1100.

Але обстріли продовжуються щодня і цифри змінюються.

Схожі публікації