Війна

Байден: “Я не схилявся перед Путіним і Гарріс ніколи цього не зробить”

Президент США Джо Байден махає рукою після свого виступу на з’їзді Демократичної партії 19 серпня 2024 року у Чикаго. AP/Jacquelyn Martin

Президент США Джо Байден назвав спротив України агресії Росії серед успіхів своєї політики і заявив, що ніколи не схилявся перед лідером РФ Володимиром Путіним, як ще робив Дональд Трамп.

Про це він сказав під час виступу на Національному з’їзді демократичної партії в Чикаго.

"Ми ніколи не схилимось перед Путіним. Путін думав, що захопить Київ за три дні. Три роки потому Україна ще вільна", — сказав він.

За словами Байдена, жоден головнокомандувач не повинен схилятися перед диктаторами так, як експрезидент Дональд "Трамп схиляється перед Путіним".

"Я ніколи цього не робив і, обіцяю вам – Камала Гарріс ніколи цього не робитиме", – зазначив президент.

Він також заявив про лідерство США в об'єднанні Європи та зміцненні НАТО.

"Я провів майже 190 годин із моїми партнерами головами держав в Європі, щоб зміцнити НАТО. Ми це зробили, ми об'єднали Європу, чого не було роками, додавши Швецію та Фінляндію до НАТО", – сказав Байден.

Раніше Камала Гарріс несподівано виступила на з’їзді демократів, отримавши овації від присутніх та пообіцявши перемогти Трампа на виборах 5 листопада. Гарріс офіційно прийме номінацію в 22 серпня, в останній день з'їзду Демократичної партії, присвячений підтримці її кандидатури.

Схожі публікації