Середа, 25 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Охтирка

На Сумщині – у пріоритеті будівництво житла для ВПО

На Сумщині – у пріоритеті будівництво житла для ВПО

Про це говорили під час наради, де обговорювали надання гуманітарної допомоги мешканцям прикордоння, евакуацію населення, будівництво модульного житла для внутрішньо переміщених осіб та підтримку лікувальних закладів області

Зокрема на початок вересня планується «закладення першого каменю» для будівництва модульного містечка в Сумах. Проєкт фінансується за підтримки Шведського Червоного Хреста.

«Таким чином ми зможемо забезпечити житлом 100 людей, які були вимушені виїхати із небезпечних територій. Також є ініціатива будівництва модульного містечка на 10 будинків у Нижній Сироватці, цей проєкт розрахований на 70 внутрішньо переміщених осіб. Це вкрай важлива ініціатива для нашої області», – розповів начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ.

На Сумщині – у пріоритеті будівництво житла для ВПО

Володимир Артюх привітав керівника Управління ООН з координації гуманітарних справ Соню Алмассад на Сумщині і зазначив, що очікує налагодженої та ефективної реалізації спільних проєктів.

«Ми знаємо, що ви маєте значний досвід роботи у гуманітарній сфері і впевнені, що це сприятиме нашій співпраці. Сумщина разом із нашими міжнародними партнерами, громадськими організаціями активно долучається до реалізації проєктів, які в першу чергу забезпечують захист нашого населення. Ми проводимо евакуацію населення з прикордоння і до цього процесу вже долучились 22 гуманітарні організації. Ми вдячні за таку своєчасну та ефективну допомогу для нашої області», – наголосив Володимир Артюх.

На Сумщині – у пріоритеті будівництво житла для ВПО

Схожі публікації