Середа, 25 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Шостка

Жителі Сумщини можуть отримати разову грошову виплату від 450 до 3100 гривень до Дня Незалежності України

В області таку виплату отримають близько 30 тисяч осіб.

Про це в ефірі української Радіо-Суми розповіла Юлія Рудоман, в.о заступника начальника управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України у Сумській області.

1. Хто має право на разову виплату до Дня Незалежності України?

До осіб які мають право на вищезазначену виплату належать:

  • особи з інвалідністю внаслідок війни залежно від групи інвалідності, а саме:

І група – 3100 гривень;

ІІ група – 2900 гривень;

ІІІ групи – 2700 гривень;

  • особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — ті, кому надано звання Герой України з врученням ордену “Золота Зірка”, ордену Богдана Хмельницького трьох ступенів, ордену “За мужність” трьох ступенів, орден Княгині Ольги трьох ступенів у розмірі 3100 гривень;
  • учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні в’язні концентраційних таборів, а також діти, які народились в зазначених місцях примусового тримання їх батьків у розмірі 1000 гривень;
  • члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України отримають 650 гривень;
  • учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, особи яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів отримають 450 гривень.

Жителі Сумщини можуть отримати разову грошову виплату від 450 до 3100 гривень до Дня Незалежності України

2. Як клієнт Пенсійного фонду може одержати разову виплату до Дня Незалежності України?

Пенсійний фонд нарахує виплату автоматично без звернення особи.

Коли потрібно звертатися особисто

У випадку, коли учасники бойових дій чи інші названі категорії громадян ще не є одержувачами пенсій та офіційно не працевлаштовані або не служать для встановлення такої виплати мають право звернутись особисто до органів Пенсійного фонду України, або направивши поштою заяву та необхідні копії документів, або через вебпортал електронних послуг. До заяви на призначення одноразової виплати необхідно додати документ який підтверджує статус УБД чи інший, що підтверджує статус з числа названих мною вище, паспорт, ідентифікаційний код та реквізити рахунку в банку.

Всі виплати будуть профінансовані у серпні поточного року. Для тих хто з якихось поважних причин не встигне звернутись для отримання виплати в серпні, має змогу подати документи згодом, але не пізніше 1 жовтня.

Джерело: Суспільне Суми.

Схожі публікації