Війна

Роспропаганда поширює фейк, що США нібито хочуть усунути Зеленського на тлі Курської операції — SPRAVDI

Нарада на чолі з президентом України Володимиром Зеленським про ситуацію в Курській області РФ, 14 серпня 2024 року. скриншот/Володимир Зеленський/Facebook

Роспропаганда поширює фейк, що влада США нібито може розглянути сценарій усунення президента України Володимира Зеленського на тлі операції з вторгнення ЗСУ на територію Курської області. Таку тезу ексспівробітника ЦРУ Ларрі Джонсона просувають кремлівські ЗМІ.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI при Міністерстві культури та інформаційної політики .

Йдеться про операцію інформаційного посилення нещодавнього вкиду служби зовнішньої розвідки РФ про те, що США нібито планують “замінити” президента Зеленського на “когось іншого”, зазначили у Центрі стратегічних комунікацій.

Для збільшення “ваги” фейку росіяни використовують коментарі псевдоекспертів і пропагандистів з громадянством США: ексаналітика ЦРУ Ларрі Джонсона, засудженого за розбещення неповнолітньої, ексінкспетора ООН Скотта Ріттера та інших.

“Ці особи не мають жодного стосунку до політичних кіл чи спецслужб і роками працюють на російську пропаганду, яка використовує їхні колишні регалії та готовність тиражувати будь-що”, — пояснили українські фахівці.

Метою цього вкиду є спроба посилити наративи про “зовнішнє управління”, “неспроможну державу” і за допомогою штучних інфоприводів розхитати внутрішньополітичну ситуацію та підірвати довіру іноземних партнерів до військово-політичного керівництва України, зазначили у Центрі.

Схожі публікації