П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

28 українських компаній постачають речове майно для ЗСУ. Про що йдеться

Пончо для українських військовслужбовиць. Міноборони

До постачання речового майна для ЗСУ вже залучено 28 нових українських виробників. Таким чином частка вітчизняних виробників у загальному обсязі контрактування армії речовим майном складає понад 80%.

Про це прозвітували у Міноборони за підсумками діяльності агенції "Державний оператор тилу" (ДОТ) від грудня 2023 року.

Зокрема, ДОТ замовив в одного з українських виробників хімічні грілки, які військові зможуть використовувати як альтернативне джерело тепла. Це пакети з сумішшю на основні натуральних компонентів, а саме: солей або активованого вугілля, води, що у взаємодії призводять до виділення тепла.

У Міноборони розповіли, що раніше для військових закуповувались лише грілки китайського виробництва за вдвічі вищою ціною. У відомстві зазначили, що загальна економія лише на цій закупівлі склала приблизно 12,5 млн грн. Загалом ДОТ придбав хімічних грілок на суму майже 9 млн грн.

Крім того, новим постачальником жіночих літніх польових костюмів та пончо стала одна з українських компаній, яка понад 10 років співпрацює з провідними європейськими компаніями й виготовляла уніформу для структур країн ЄС.

За словами заступника міністра оборони Дмитра Кліменкова, завдяки розширенню конкуренції видно, як покращується якість товарів для ЗСУ та водночас знижується ціна.

"Це важливий аспект нашої стратегії, оскільки прозорі правила закупівель забезпечують ширший вибір постачальників та створюють умови для інновацій. Наша мета – постачати військовим все необхідне, ефективно використовуючи державні ресурси", — пояснив посадовець.

Схожі публікації