Понеділок, 16 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

У липні українські військові застосували більше дронів, ніж росіяни — Зеленський

Президент Володимир Зеленський. Пресслужба президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що протягом липня українські військові застосували більше дронів, ніж російська армія.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

"За липень наші воїни застосували більше дронів, ніж окупант. Це має бути стійкою тенденцією на фронті — по всіх видах дронів, які є в наших підрозділів. Від FPV та до всіх інших, включно з нашими далекобійними дронами, які вже впливають на війну стратегічно. Впливають в інтересах України", — наголосив Зеленський.

Він додав, що українське лідерство щодо безпілотників може бути тим чинником, який не лише наближає справедливе завершення війни, але й зробить Україну постачальником безпеки для інших держав. Президент України повідомив, що щодо виробництва та фінансування дронів на Ставці доповідали урядовці Мінстратегпрому та Мінцифри.

"На цей рік уже законтрактовано нашим виробникам мільйон дронів, і буде загалом по року більше. Усіх деталей зараз ми не розголошуємо, але наші спроможності виробляти дрони незмінно стають більшими, і ми працюємо не лише з державним фінансуванням, але і з партнерами — щоб вони вкладались у наше виробництво дронів", — заявив Володимир Зеленський.

Раніше 6 серпня Володимир Зеленський повідомив, що рішенням Ставки на українську ракетну програму спрямували додаткове фінансування. Він наголосив, що ракет власного виробництва стане більше.

25 липня президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна розвиває ракетний потенціал та готує кроки щодо далекобійних дронів, аби вийти на більшу кількість і більшу якість. Глава держави наголосив, що в оборонному виробництві України почали працювати не лише кошти держбюджету, а й іноземні, зокрема, інвестиційні.

Також Зеленський 23 липня зазначав, що Україна наближається до можливості застосовувати свої ракети й з часом має вийти на максимальну оборонну самостійність. Він зауважив, що українська ракетна програма має хорошу динаміку.

Схожі публікації