Неділя, 22 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Шостка

У закладах позашкілля створять перші два енергоострови + Відео

У закладах позашкілля створять перші два енергоострови + Відео

Під час засідання виконавчого комітету міської ради, яке відбулося вчора, 31 липня, розглядалося питання надання часткової компенсації вартості електрогенераторів п’яти суб’єктам господарювання.

Міський голова Микола Нога наголосив на необхідності приділяти більше уваги альтернативній генерації електроенергії.

Він поцікавився у начальника управління освіти Наталії Сергейко, як йде створення енергоосторовів на базі позашкільних навчальних закладів. Вона повідомила, що два перші енергоострови будуть на базі Еко-центру ім. Корнієнка та ЦЕВу. За її словами, зараз готується проєкт для підключення до резервного живлення.

Міський голова запитав і про ситуацію із зачиненим  укриттям школи №5.  Начальник управління освіти пояснила, що там зараз проводиться ремонт укриття, тому воно і було зачинено. «Не повинні укриття закриватися!», – сказав Микола Нога. Наталія Сергейко зазначила, що питання вирішено – мешканці можуть користуватися укриттям клуба “Патріот”.

На засіданні виконкому були затверджені рішення комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені та знищені внаслідок російської агресії об’єкти нерухомого майна. Компенсації за пошкоджені об’єкти нададуть 14 містянам на суму майже 800 тис. грн. За знищене майно компенсації отримають троє мешканців селища Вороніж на загальну суму 2,2 млн. грн.

Подробиці – у сюжеті

Схожі публікації