Неділя, 22 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини Шостка

На Сумщині потреба у помічниках ветеранів складає понад 400 осіб, середня зарплата фахівця 17 860 грн

Такі підрахунки Міністерства у справах ветеранів озвучила заступниця начальника ОВА Олена БОЙКО під час наради із головами районних військових адміністрацій та громад

За її словами, наразі даний проєкт доопрацьовано Мінветеранів та внесено ряд актуальних змін – стосовно вимог до кваліфікації, освітнього рівня підготовки фахівців із супроводу ветеранів.

На Сумщині потреба у помічниках ветеранів складає понад 400 осіб, середня зарплата фахівця 17 860 грн

Зокрема, розширено перелік осіб, які можуть стати помічниками ветеранів. Це не лише ветерани чи члени родин захисників, а кожен громадянин України, котрий має відповідний рівень освіти не нижче бакалавра.

І найголовніше – нарешті визначено чітку процедуру їх фінансування та утримання за кошти державного бюджету. Зафіксовано розмір середньої заробітної плати, який фахівець отримуватиме з державного бюджету – 17 860 гривень.

«Найближчим часом ми очікуємо оприлюднення рішення на державному рівні, де буде регламентовано порядок відбору фахівців, алгоритм організації їх роботи і вимоги щодо працевлаштування у відповідних установах на рівні громад», – прокоментувала посадовець основні відмінності цьогоріч у підходах до формування команди помічників ветеранів.

Олена Бойко також акцентувала, що вже відкрито портал «єВетеран», куди бажаючі можуть подавати заявки для здійснення попереднього відбору помічників ветеранів в області.

Нагадаємо, що Сумщина долучилася до пілотного проєкту із впровадження помічників ветеранів наприкінці 2023 року.

«Наразі підготовлено 9 помічників ветеранів, 5 із яких працевлаштовано. В цьому році маємо сконцентрувати зусилля, щоб набрати велику команду фахівців із супроводу ветеранів, котрі будуть допомагати реалізовувати ветеранську політику на рівні громад», – звернулася до представників на місцях заступниця начальника ОВА.

Схожі публікації