Новини Конотоп

Як вигідно купити чи продати автівку і не потрапити в тенета шахраїв?

Як вигідно купити чи продати автівку і не потрапити в тенета шахраїв?

Купівля/продаж транспортного засобу – відповідальна й клопітка справа. Адже важливо не лише підібрати чотириколесого друга чи йому покупців, а й правильно оформити документи та не переплатити зайвого чи вигідно продати.

Де купувати та продавати?

Звісно, найнадійніше – придбати авто в автомобільному салоні: нове, хоч і недешеве. Або ж пригнати із-за кордону – можна суттєво зекономити, але мати проблеми з оформленням документів, технічним станом і т. ін. Дехто їде купувати на столичні автобазари: ті, що були у вжитку, але цілком пристойні моделі, хоча є ризик потрапити в пастки шахраїв і повернутися ні з чим, втративши навіть свої кровні.

Але більшість віддають перевагу купівлі автомобіля у своєму регіоні, аби мати можливість побачити на власні очі, перевірити у найближчому сервісному центрі і не переплачувати за транспортування додому. Так, обрати улюблену автівку допоможе автобазар у Конотопі. Відвідати його можна, перейшовши за посиланням: https://avtopoisk.ua/konotop/.

Це зручний онлайн-сервіс пошуку авто, де зібрані оголошення та найбільша база автобазарів, партнерів проєкту. Примітно, що сайт оновлюється кожні 5 хвилин та пропонує більше 2 мільйонів свіжих оголошень, розміщених не раніше двох місяців.

Фільтр сайту захищає від спаму, відбирає биті автівки, відсіює повторні оголошення власників. Також є можливість переглядати об’яви, додані щодня, слідкувати за оновленнями та змінами цін. Крім того, відстежує продані автомобілі та видаляє старі й неактуальні оголошення.

Пошук на сайті простий: достатньо ввести в задані форми потрібну марку, модель, бажаний рік випуску та регіон, а також вартість, а потім натиснути «пошук».

У каталозі цікаво буде переглянути фото, опис, характеристики, пробіг, технічний стан кожного автомобіля. Є можливість підібрати авто в лізинг, кредит чи розстрочку.

Не важко подати на сайт і власне оголошення про продаж.

Перед тим, як придбати, перевірте автомобіль

Ретельна перевірка передбачає технічний огляд, перевірку відповідності номерів кузова та двигуна, наявність арештів чи застав. Для цього необхідно звернутися до сервісних центрів МВС чи незалежних експертів.

Історію автомобіля перевірити можна, використовуючи спеціалізовані бази даних. Вони розкриють участь транспортного засобу у дорожніх аваріях, зміну власників та ін. Перевірити технічний стан автомобіля краще, звернувшись за допомогою до професійних автомеханіків та експертів.

Правильно оформлені документи на авто – відсутність проблем у майбутньому

Перевірте, аби документи були оформлені правильно, без юридичних помилок.

Перевіривши авто та обговоривши вартість, укладіть договір купівлі-продажу. У документі необхідно зазначити технічні характеристики, ціну, дані сторін. Щоб зареєструвати автомобіль, зверніться до сервісного центру МВС зі своїм паспортом, ідентифікаційним кодом, договором купівлі-продажу, техпаспортом на автомобіль. Непередбачуваних витрат уникнути у майбутньому допоможе вчасне страхування.

Схожі публікації