П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

Німеччина та Данія передають Україні ще 8 танків Leopard 1 A5. Що ще передає ФРН

Танк Leopard 1. AP

Німеччина у понеділок, 29 липня, оголосила про чергову військову допомогу для Києва. Зокрема, спільно з Данією передає ще 8 танків Leopard 1 A5.

Про це йдеться у пресрелізі, який опубліковано на сайті уряду Німеччини та оновлено 29 липня.

Також Німеччина передає Україні:

  • 21 тисяча снарядів для ЗРК Gepard;
  • 10 надводних дронів;
  • 2 ремонтно-евакуаційні бронемашини Bergepanzer;
  • 10 наземних оглядових радарів;
  • 24,8 тисячі шоломів;
  • один польовий госпіталь.

Уряд Німеччини уточнює, що цю військову допомогу для України з двох джерел: це кошти федерального уряду на розбудову безпекового потенціалу, які використовуються для фінансування постачань військової техніки та інших матеріалів від промисловості; а також постачання Києву здійснюються зі складів федеральних збройних сил.

Нещодавня військова допомога від Німеччини

Уряд Німеччини 8 липня заявив про новий пакет військової допомоги для України. Він включає, зокрема, снаряди до танків Leopard та систем Patriot, спостережні станції.

13 липня німецьке видання Merkur повідомило, що Німеччина наприкінці червня та на початку липня "майже таємно" надіслала Києву великий пакет військової допомоги. Серед іншого, там були танки, БМП, системи HIMARS та ЗРК IRIS-T.

А 21 липня президент України Володимир Зеленський оголосив, що до України прибув ще один ЗРК Patriot.

Попередній пакет допомоги Німеччина виділяла 14 червня. Там були 10 танків Leopard 1A1 і боєприпаси до них, а також засоби протиповітряної оборони IRIS-T, 3 системи HIMARS, 20 гусеничних машин піхоти Marder тощо.

Схожі публікації