П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Новини футболу

Ракітіч офіційно став гравцем Хайдука

Ракітіч офіційно став гравцем Хайдука

Иван Ракитич, фото – Getty Images

Хорватський півзахисник Іван Ракітіч офіційно став гравцем Хайдука.

36-річний хавбек підписав контракт на один рік із можливістю продовження ще на сезон. Іван прибуде до Спліту в неділю та ввечері проведе офіційну прес-конференцію у новому клубі.

Для Ракітіча майбутній виступ за Хайдук стане першим досвідом гри за хорватські клуби. Іван народився у Швейцарії та є вихованцем Базеля, а Хорватія є батьківщиною його батьків.

На рахунку Ракітіча також 106 матчів та 15 забитих м’ячів у футболці збірної Хорватії, разом з якою він брав срібло на ЧС-2018. Свою міжнародну кар’єру півзахисник завершив у 2019 році.

Іван – найтитулованіший гравець Хайдука в історії клубу. На його рахунку – срібло чемпіонату світу-2018, перемога у Лізі чемпіонів, Суперкубку УЄФА, два трофеї Ліги Європи, титули чемпіона Іспанії, кубки Іспанії, Німеччини та Швейцарії, виграш клубного чемпіонату світу.

Ракітіч на початку минулого сезону виступав за Севілью, а в січні перейшов в Аль-Шабаб. Хорват підписав контракт до червня 2025 року. Іван зіграв вісім матчів у чемпіонаті Саудівської Аравії, забивши один гол та віддавши один асист.

За підсумками сезону 2023/24 Хайдук став третім у чемпіонаті Хорватії, на 14 очок відставши від лідера – незмінного чемпіона останніх років Динамо. Цього літа Хайдук очолив легендарний Дженнаро Гаттузо.

Джерело

Схожі публікації