Новини футболу

Пятенко: У першій стадії плей-офф будемо сіяними – це заслуга дівчат, усієї команди, співробітників та керівництва

Пятенко: У першій стадії плей-офф будемо сіяними – це заслуга дівчат, усієї команди, співробітників та керівництва

Владимир Пятенко, фото – womensfootball.com.ua

Головний тренер жіночої збірної України з футболу Володимир Пятенко прокоментував перемогу команди над Хорватією (2:0) у 6-му турі відбору на чемпіонат Європи-2025.

“Позитивні емоції — і від збору, і від ігор. Дівчата великі молодці — за такої спеки провести дві гри, виконати такий обсяг роботи. Так, є певні [нюанси], але я думаю, що все— на п’ятірку”

“Ми знали, як грають хорватки. Дівчата у всіх компонентах були кращими за суперниць: агресивніші, швидші, технічніші”.

“Зазначу пресинг і завершальну стадію атак. Катерина Корсун підключилася до атаки і опинилася в потрібному місці. Ми говорили, щоб не давати Хорватії виходити з оборони – зробили, хоча це було складно. Все, що ми планували на тренуваннях, дівчата виконали”.

“Десь трохи з хорватками на виїзді [не вийшло], але таке буває. Була перевага, ним не скористалися. Але після цього – дуже добре. У першій стадії плей-офф будемо сіяними – це заслуга дівчат, усієї команди, співробітників та керівництва”.

“Дівчата приїжджають у збірну і залишають усі проблеми. Зараз ми зібралися після відпустки. У дівчат, які грають у Туреччині, лише у серпні стартує чемпіонат. Футболісток Колоса та Ворскли чекає кваліфікація Ліги чемпіонів. До жовтня вже все будемо в ігровому ритмі – це теж впевненість “.

Збірна України набрала 11 очок – у турнірній таблиці свого квартету синьо-жовті розташувалися на другій позиції. Переможцем групи став Вельс, на рахунку якого 14 пунктів. Третя позиція у Хорватії, у її активі 9 набраних очок.

Україна стала однією з двох найкращих збірних, які посіли другі місця, і буде сіяною у першому раунді плей-офф кваліфікації.

Згідно з регламентом, команди, які займуть перші місця в чотирьох групах Ліги B, і два найкращі колективи, які займуть другі місця в Лізі B, зіграють проти решти двох команд, які посядуть другі місця, та чотирьох команд, які посядуть треті місця в Лізі B Шість команд, які подолають цей бар’єр плей-офф, зіграють у фінальній стадії відбору проти суперниць, які пройдуть шляхом A та шляху C.

Сімка найсильніших у підсумку вийде на ЧЄ-2025. Два раунди плей-офф відбудуться у жовтні — грудні 2024 року.

Джерело

Схожі публікації