Новини футболу

Коноплянка офіційно оголосив про завершення кар’єри

Коноплянка офіційно оголосив про завершення кар’єри

Евгений Коноплянка, facebook.com/uanationalfootball

Екс-вінгер Дніпра, Шахтаря та збірної України Євген Коноплянка офіційно оголосив про завершення кар’єри.

“Футбол для мене — більше ніж просто гра, більше ніж просто спорт чи змагання. Це більша частина мене, як людини, особистості та професіонала. Я дуже люблю цю гру та ціную кожен момент, який мені довелося пережити, перебуваючи на футбольному полі”.

“Але сьогодні я маю повідомити вам, що прийняв рішення завершити професійну кар’єру. Тому дякую всім, хто пройшов зі мною цей шлях, всім, хто поділяв зі мною радість перемог і печалі поразок, всіх, хто стежив за мною і підтримував на полі і поза ним”.

Коноплянка також повідомив, що займеться роботою у двох напрямках. Євген став засновником кіберспортивної організації kONO.ECF, а також відкрив скаутську агенцію спільно з Романом Зозулею.

Із січня Євген залишався без клубу. Українець залишив румунський Клуж, за який зіграв у чотирьох матчах минулого сезону, провівши на полі сумарно менше ніж годину.

За свою кар’єру Євгеній також виступав у Дніпрі, Севільї, Шальці, Шахтарі та Краковії. Коноплянка зіграв 87 ігор за збірну України, забивши 21 гол. Вінгер брав участь у ЧЄ-2012 та ЧЄ-2016, носив капітанську пов’язку синьо-жовтих.

З Дніпром хавбек виходив у фінал Ліги Європи (2014/15), із Севільєю – тріумфував у ЛЄ-2015/16. Сезон 2017/18 приніс українцеві срібні медалі Бундесліги. У сезоні-2019/20 Коноплянка став чемпіоном України у складі Шахтаря.

Джерело

Схожі публікації