П’ятниця, 20 Вересня, 2024

ВІЙНА

Війна

Орбана не просили про посередництво у війні РФ проти України — спікер Єврокомісії

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час зустрічі з очільником Кремля Володимиром Путіним, Москва, Росія, 5 липня 2024 року. Orbán Viktor/Facebook

Спікер Єврокомісії Ерік Маммер пояснив, що офіційний Будапешт перед візитом прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Росії та Китаю ніяк не контактував із Єврокомісією.

Маммер сказав про це на пресбрифінгу ЄК 9 липня.

"Наскільки мені відомо, коли хтось виступає посередником (для завершення війни в Україні — ред.), це відбувається тому, що обидві сторони попросили про медіацію. І наскільки мені відомо, [у випадку з Орбаном] це не так. Українці точно не зверталися до нього [Орбана] із проханням про посередництво", — сказав речник.

Він зазначив, що перед турне Орбана в Будапешта не було контактів із ЄК, не було спроб поінформувати Єврокомісію про результати зустрічі із Сі Цзіньпіном і сама Комісія не зверталася до Угорщини по будь-які пояснення чи деталі зустрічі або стосовно того, що Віктор Орбан використовував прапор головуючого в ЄС у своїй комунікації.

"Комісія не несе відповідальності за управління іміджем головуючої в Раді країни", — додав спікер ЄК.

В Єврокомісії нагадали, що "є дуже простий спосіб покласти край цьому конфлікту", і він полягає в тому, щоби Росія припинила війну.

Схожі публікації